Poduzetnici.ba

"U Susret Domovini 2024": Poduzetnički događaj godine

Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo nadolazeći događaj **”U susret domovini 2024”**, koji će se održati od 24. do 27. jula 2024. godine u Sarajevu. Ovaj događaj predstavlja jedinstvenu priliku za poduzetnike bh. korijena iz različitih dijelova svijeta, strane investitore, i sve ljude koji vole Bosnu i Hercegovinu, da se okupe i doprinesu razvoju međunarodne suradnje te predstave mogućnosti koje Bosna i Hercegovina nudi.

Zašto uzeti učešće na događaju?

Naš prošlogodišnji događaj, “U susret domovini 2023”, bio je izuzetno uspješan. Privukao je 100 poduzetnika bh. korijena iz 22 zemlje svijeta, ostvario 20 partnerstava na međunarodnim projektima, realizovao 5 investicijskih projekata, i rezultirao otvaranjem 5 novih kompanija. Ovi rezultati pokazuju značaj i uticaj ovog događaja na povezivanje poduzetnika i investitora, kao i na generiranje konkretnih poslovnih prilika i investicija.

Povećanje stranih ulaganja

Bosna i Hercegovina postaje sve popularnija destinacija za strane investicije. Zahvaljujući napretku zemlje ka članstvu u Europskoj uniji i statusu kandidata, međunarodni investitori prepoznaju BiH kao sigurnu i poželjnu destinaciju za buduće investicije. Najviše investicija je realizovano u oblastima proizvodnje i snabdijevanja električnom energijom, finansijskih uslužnih djelatnosti, te proizvodnje baznih metala.

Dugoročni ciljevi događaja

Jedan od glavnih dugoročnih ciljeva ovog projekta je povećanje stranih ulaganja u Bosnu i Hercegovinu. Pored toga, dugoročna ulaganja u investicijske projekte domaćih poduzetnika i povećanje konkurentnosti domaćih kompanija su također visoko na listi prioriteta. Cilj nam je stvoriti dugoročna partnerstva koja će omogućiti domaćim kompanijama da se takmiče na međunarodnom tržištu i promovirati kulturno-historijske potencijale BiH.

Kako se registrovati?

Registracija za događaj “U susret domovini 2024” je jednostavna. Molimo vas da popunite obrazac na sljedećem linku: Prijavni Obrazac kako biste potvrdili svoje učešće. Nakon toga, registrujte se na platformu za B2B sastanke putem linka: U susret domovini 2024 B2B. Za sve dodatne informacije u vezi sa događajem, možete nam se obratiti putem emaila info@poduzetnici.ba ili telefona +387 62 147 856.

Vaše prisustvo na događaju “U susret domovini 2024” bi značajno doprinijelo njegovom uspjehu. Radujemo se prilici da zajedno s Vama radimo na jačanju ekonomskog i društvenog okruženja u Bosni i Hercegovini i šire. Ovaj događaj je više od samog okupljanja – to je prilika za stvaranje novih poslovnih veza, razmjenu ideja i zajednički rad na budućim projektima koji mogu promijeniti ekonomsku sliku naše zemlje.