Poduzetnici.ba

NASLOVNA / TIM

Tim

Naši članovi upravnog odbora i ključni članovi fondacije donose bogato iskustvo i stručnost. Ovdje ćete naći kratke biografije naših lidera:

Ismail Šehić

Ismail Šehić

Ismail donosi bogato iskustvo u oblasti liderstva i strateškog razvoja. Njegova vizija za fondaciju temelji se na dubokom razumijevanju poduzetničkog okruženja u Bosni i Hercegovini. Sa diplomama iz inženjeringa i međunarodne saradnje i poslovanja sa prestižnih univerziteta u Sarajevu i Kini, Ismail posjeduje široku perspektivu globalnih poslovnih praksi. Kao poduzetnik, Ismail je suvlasnik 15 startupa/malih preduzeća i jednog hotela, što demonstrira njegovu sposobnost da uspješno navigira složenim poslovnim okruženjem. Ismailova angažiranost s preko 700 klijenata širom svijeta naglašava njegove izuzetne vještine u međunarodnim poslovnim odnosima, pregovorima i međukulturnoj komunikaciji. Njegova sposobnost da inspiriše i motiviše timove različitih veličina bila je ključna za uspješno vođenje različitih organizacija.

Dr. Samir Vildić

Dr. Samir Vildić

Samir igra ključnu ulogu u vođenju strateškog pravca fondacije. Njegovo bogato iskustvo kao CEO i poduzetnik pruža mu uvid potreban za liderstvo s integritetom. Sa dvije magistarske diplome i doktorskom titulom sa Univerziteta Uludag u Bursi, Turska, Samir posjeduje čvrstu akademsku osnovu koja mu omogućava analitički pristup poslovnim izazovima. Kao osnivač i CEO kompanija Wieberr Balkans i BPI – Business Center, Samir je demonstrirao izuzetnu poduzetničku sposobnost i poslovnu akumen.

Ilma Čekić

Ilma Čekić

Ilma upravlja operativnim aktivnostima fondacije, osiguravajući da se inicijative fondacije realizuju efikasno. Sa iskustvom u upravljanju projektima i organizaciji međunarodnih događaja, Ilma posjeduje vještine potrebne za nadzor složenih projekata i promicanje kulture suradnje i odgovornosti unutar fondacije. Njen angažman u preko deset međunarodnih projekata i koordinacija više od deset međunarodnih događaja osigurava njenu sposobnost da upravlja složenim logističkim izazovima.

Sanel Hodžić

Sanel Hodžić

Sanel igra ključnu ulogu u širenju međunarodnog utjecaja fondacije. Njegovo iskustvo s dijasporom i međunarodnim tržištima otvara nove mogućnosti za prekogranične suradnje, donoseći globalne perspektive i prilike lokalnom poduzetničkom ekosistemu.

Velid Hodžić

Velid Hodžić

Velidova strast za podršku mladim poduzetnicima i razvijanje startup ekosistema očituje se kroz njegov rad. Njegov inovativni pristup razvoju poduzetništva i mehanizama podrške osnažuje mlade poslovne lidere i potiče kulturu inovacija i otpornosti.

Numan Mujović

Numan Mujović

Numanova sposobnost strateškog planiranja i postavljanja dugoročnih ciljeva osigurava da fondacija ostane usklađena sa svojom misijom dok se prilagođava promjenjivom poslovnom okruženju. Njegova stručnost je ključna u navigaciji izazovima i prepoznavanju prilika za rast.

Elmedin Zejnelović

Elmedin Zejnelović

Elmedinova stručnost u izgradnji snažnih poslovnih mreža i olakšavanju B2B interakcija je vitalna za misiju fondacije da podrži međusobnu suradnju među članovima. Njegov strateški pristup razvoju partnerstava poboljšava vrijednost i doseg mreže fondacije.

Ademir Mehanović

Ademir Mehanović

Ademirovo liderstvo u Savjetodavnom odboru okuplja industrijske lidere i stručnjake kako bi pružili strateške uvide koji usmjeravaju inicijative fondacije. Njegova sposobnost da sintetizira različite perspektive osigurava da strategije fondacije budu robusne i usmjerene ka budućnosti.