Poduzetnici.ba

NASLOVNA / O NAMA

O nama

Fondacija poduzetnika u Bosni i Hercegovini osnovana je s ciljem stvaranja povjerljive zajednice u kojoj se svi osjećaju sigurno i poštovano. Naša misija je graditi održivu fondaciju isprepletenu vrijednostima povjerenja i poštenja među svojim članovima. Kroz identifikaciju, privlačenje i podršku poštenih i odgovornih poduzetnika, nastojimo promovisati integritet i povjerenje unutar naše zajednice. Osnaživanje mladih poduzetnika je ključni dio naše vizije, te kontinuirano radimo na podizanju svijesti i podršci njihovom profesionalnom razvoju.

Fondacija poduzetnika u Bosni i Hercegovini osnovana je 2024. godine s ciljem stvaranja sigurnog i respektabilnog poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini. Naša organizacija radi na osiguravanju pristupa potrebnim politikama za rast i razvoj malih, srednjih i velikih poduzeća. Kroz našu mrežu nacionalnih komunikacijskih resursa, seminare i radionice, pružamo savjetodavne usluge i podršku poduzetnicima, omogućavajući im da postanu lideri sutrašnjice. Naša posvećenost pravnoj zaštiti i borbi protiv sive ekonomije dodatno osigurava transparentnost i fer uvjete poslovanja.

Naša fondacija pruža razne aktivnosti i usluge koje uključuju edukaciju mladih poduzetnika kroz škole poduzetništva, organizaciju seminara i radionica za profesionalni razvoj, te pravno zastupanje i borbu protiv sive ekonomije. Radimo u saradnji s javnim i privatnim sektorom na zajedničkim projektima koji imaju za cilj osigurati održivi rast i razvoj poduzetnika. Uspostavili smo nacionalnu mrežu komunikacije koja omogućava povezivanje poduzetnika i razmjenu informacija, čime stvaramo plodno tlo za buduće poslovne lidere.

Kroz naše djelovanje, nastojimo pružiti sveobuhvatnu podršku poduzetnicima kroz četiri glavna odjela:

Svaki odjel ima specifične ciljeve i aktivnosti koje doprinose ukupnom uspjehu i rastu naših članova.